Posted by: achaiainstitute | September 15, 2017

Συνάντηση APV Ευρωπαίων νέων στην Πάτρα και στα Σελιανίτικα – Erasmus+ Youth Exchange “YouthEm”

Ανεργία και οι νέοι ! Προτάσεις, ιδέες , σκέψεις από Ευρωπαϊκή σκοπιά προσφέρει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ1,Ανταλλαγής Νέων “YouthEm”, στη Πάτρα.
Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ, στην Πάτρα, διοργάνωσε στις 3-5 Ιουλίου 2017 στην Πάτρα και στα Σελιανίτικα Αχαΐας την Προπαρασκευαστική Συνάντηση (APV) για την Ανταλλαγή Νέων (Youth Exchange) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, Erasmus+, Δράσης ΚΑ1, “YouthEm: Empowering Youth Employability”.
Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα YouthEm συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Λιθουανία και την Ιταλία, χώρες με μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους. Κατά την Προπαρασκευαστική Συνάντηση συμμετείχαν ένας αρχηγός από κάθε χώρα-εταίρο του προγράμματος. Θέμα του προγράμματος αποτελεί η ανεργία των νέων στην Ευρώπη, ενώ βασικός στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων με δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην ανεύρεση εργασίας και στην αύξηση της απασχολησιμότητάς τους. Οι νέοι θα αναπτύξουν τις δεξιότητες αυτές μέσω μη τυπικής μάθησης και μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τέχνη.
Στην Προπαρασκευαστική Συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στους αρχηγούς από κάθε χώρα-εταίρο να πληροφορηθούν για το βασικό στόχο και τους σκοπούς της Ανταλλαγής Νέων που θα πραγματοποιηθεί στα Σελιανίτικα στις 22-29 Σεπτεμβρίου 2017, για το πρόγραμμα της Ανταλλαγής Νέων, καθώς και τα οργανωτικά ζητήματα της Ανταλλαγής, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες νέοι να προετοιμαστούν κατάλληλα για αυτή. Οι αρχηγοί κάθε χώρας-εταίρου διαμόρφωσαν μαζί με τους αρχηγούς του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τις δραστηριότητες της Ανταλλαγής και βρήκαν λύση για όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διεξαγωγή της Ανταλλαγής των Νέων.
Ολοι οι συμμετεχοντες, Wolfgang Rohm, η Antrie Christoforou, Goran Jordović, Metin Sezgin, Mindaugas Kikutis, Michael Lykouras, Sandy Vamvaka , Orestis Maraziotis, Αγγελος Γιαννοπουλος, Kimonas Konstantopoulos, Malvina Papadaki που συμμετείχαν στην Προπαρασκευαστική Συνάντηση μαζί με τους διοργανωτές επισκέφτηκαν τα Σελιανίτικα Αχαΐας, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Ανταλλαγή Νέων και στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι νεαροί συμμετέχοντες από τις 7 Ευρωπαϊκές χώρες. Τόσο ο χώρος όσο και το φαγητό άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέσεις για την Ανταλλαγή που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο.
Εξίσου εντυπωσιασμένοι και ικανοποιημένοι έμειναν όλοι οι αρχηγοί, αλλά και οι εθελοντές του Ινστιτούτου μας από το φαγητό και την εξυπηρέτηση στην καλοκαιρινή αυλή της μπυραρίας BBQ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, που αποτέλεσε μεγάλο χορηγό της Προπαρασκευαστικής Συνάντησης. Το φαγητό, η μπίρα και το σέρβις του μαγαζιού άψογο, το προσωπικό πολύ φιλικό και ο χώρος καταπληκτικός. Ανεπιφύλακτα η ομορφότερη αυλή της Πάτρας για τα καλοκαιρινά βράδια!

Και καθώς και η δεύτερη μέρα έφτασε στο τέλος της, οι αρχηγοί της κάθε χώρας-εταίρου του προγράμματος YouthEm, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στα Σελιανίτικα για την υλοποίηση της Ανταλλαγής Νέων στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1, Erasmus+.

 


Leave a comment

Categories